FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Dag 1 (donderdag)Dag 2 (vrijdag)PrijsInschrijving

Voor het eerst in België

Bootcamp Futureproof Recruitment

Met focus op online & social media recruitment, employer branding en recruitment analytics.

15 (donderdag) & 16 (vrijdag) juni 2017

- Facultatieve maar aanbevolen residentiële formule van 1,5 dag. Waarbij afzonderlijk kan ingeschreven worden voor dag 1 (halve dag) of dag 2 (hele dag).

- Intensieve overdracht en uitwisseling van kennis en ervaring.

- Voor optimale interactie en uitwisseling van kennis/ervaring: maximaal 20 deelnemers per module/dag, waarvan max. 17 voor de residentiële formule (gezien het aantal beschikbare kamers).

Plaats : Chateau de l'Ardoisière. Een unieke locatie in het Jodoigne (Waals-Brabant). Op 50 km (40 minuten) ten zuiden van Brussel.

Docenten/animatoren :

Incentive voor de eerste 10 inschrijvingen voor het totale programma (2 dagen): Vier GRATIS webinars over rekruteren via social media (waarde/normale kostprijs: 380 euro). Voor de eerste 10 deelnemers voor Dag 1 of Dag 2 : Boek The Employer Brand. Bringing the Best of Brand Management to People at Work. (Simon Barrow & Richard Mosley). Waarde: 43.80 euro (+ 3,27 euro voor shipping).

Doelpubliek

  • Professionals werkzaam op het vlak van HRM, rekrutering of sourcing
  • Verantwoordelijken en medewerkers (arbeidsmarkt)communicatie, online communicatie en social media
  • Lijnmanagers en leidinggevenden betrokken bij/verantwoordelijk voor werving & selectie

Zowel het workshop-gedeelte (voormiddag) als het seminar (namiddag) richten zich tot professionals die al een basiskennis en -ervaring hebben op het vlak van online rekruteren. De workshop is echter meer praktisch gericht dan het seminar dat zich eerder op de strategische/beleidsmatige aspecten richt (zonder evenwel de operationele te vergeten).

Doelstelling

Het bootcamp richt zich tot HR professionals die zich willen perfectioneren op vlak van vooral online en social media rekruteren en opbouw (en onderhoud) van de employer brand en het gebruik van recruitment analytics, die hun kennis en ervaring terzake willen verdiepen en met anderen uitwisselen om van elkaar te leren.

Het bootcamp is opgevat als residentieel en is over twee dage gespreid. Overnachten is echter niet verplicht (maar wordt wel aangeraden) en men kan tevens afzonderlijk inschrijven voor de eerste of tweede dag. Het is ook mogelijk dat de eerste en tweede dag door een verschillend persoon van eenzelfde bedrijf/organisatie wordt bijgewoond.

Inhoud & doelstelling

Dit bootcamp behandelt zowel op de strategische/beleidsmatige als operationele aspecten (van online & social media recruitment, employer branding en recruitment analytics) en heeft ruime aandacht voor het aanleren en oefenen van praktische aspecten en vaardigheden.

Na afloop hebt u diepgaandere en bredere kennis van online & social media recruitment, employer branding en recruitment analytics. Tevens krijgt u een round up van de relevante huidige en (vermoedelijke) toekomstige ontwikkelingen op dat vlak en maakte u kennis met een aantal innovatieve en succesvolle rekruteringscampagnes.

Taal presentaties

De presentaties gebeuren in het Nederlands en/of Engels. Gedeeltelijk of integraal en in functie van het publiek. Indien in het Nederlands worden er Engelstalige slides voorzien (en vice versa).

PROGRAMMA

DAG 1. Donderdag 15/6

- Aankomst & broodjeslunch (12 u – 13 u)

- Marketing & sales driven recruitment: waarom en hoe

Door Anke van Oosterhout (C Moore) (13u - 15u)

E-recruitment is meer dan 'searchen'. Het draait om netwerken, expertise delen, gunaspect creëren en converseren met potentiële kandidaten. En het kader draait om slimme employer branding (en een aantrekkelijk employer brand).

Een moderne recruiter in de wereld van Digitale transformatie is dan ook meer dan een matchmaker. Hij/zij is een marketeer, een salespersoon, een data nerd, een researcher en een technische geek. Dat is een groot verschil met wat de recruiter ooit was. In deze sessie komt de combinatie van deze 6 rollen uitgebreid aan bod. Hoe je je searches op sociale netwerken optimaliseert met veel technische tips over zichtbaarheid en de 'law of attraction'. Met als belangrijkste doel; sterkere kandidaten vinden die in een 'war for talent' bewust kiezen voor jouw merk. Kortom, hoe zet ik mezelf neer als een aantrekkelijke werkgever?

- Talentsourcing: tips & tricks

Door Sandor Lokenberg (Lokenberg training & sourcing) (15.30 u – 17.30 u)

Sourcing geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Talentsourcing is het identificeren, vinden, benaderen en verbinden van talent met jouw vacatures. Door sourcing op de juiste wijze in te zetten maken wordt men minder afhankelijk van betaalde jobboards. Linkedin is een geweldige bron voor mogelijke kandidaten. Toch is het niet de enige bron die het internet te bieden heeft. Leer in 2 uur hoe je zelf nieuwe bronnen en passende kandidaten kunt vinden. De focus ligt op intake, basis boolean search en de meest recente tools. Het eerste uur worden u de laatste ontwikkelingen op het gebied van sourcing bijgebracht en toegelicht. Het tweede uur zult u zelf aan de gang gaan met een vacature. Tools installeren en voor u nuttige searchstrings leren hanteren.

- Netwerkingdrink (17.30 u – 18.15 u)

- Avondmaaltijd/diner (19 u – 20.30 u)

- Salon met twee korte/inspirerende talks (20.45 u – 21.45 u)

Met Jeroen Franssen (over trends en tools inzake e-recruitment en over de noodzaak van capacity planning) en Jan Denys (over zijn nieuwe boek over Employer branding): 20.45 u – 21.45 u

DAG 2. Vrijdag 16/6

- Ontbijt (8 u – 9 u)

- Data driven recruitment

Door Gido van Puijenbroek (AnalitQs) (9 u – 11 u):

Gamification, digital transformation en vooral analytics zullen de rekrutering in de toekomst sterk beïnvloeden. Zijn dat eigenlijk al aan het doen bij early adaptors. In deze presentatie wordt uitgelegd hoe (ze dat (zullen) doen). En hoe ze elkaar versterken. Om deze ontwikkeling aanschouwelijk te maken wordt het traditionele recruitment proces afgezet tegen het moderne recruitment proces. Daarbij wordt de presentatie gelardeerd met praktijkvoorbeelden van organisaties die de stap naar recruitment 2.0 reeds gezet hebben. Daarbij wordt een analytics case, die erop is gericht om betere selectiekeuzes te maken en daarmee de prestaties van een callcenter te verbeteren, in detail gepresenteerd en wordt het abc van HR en recruitment analytics toegelicht.

Onboarding: het al te dikwijls vergeten of onderwaardeerde element in het rekruterings- en retentien-beleid

Door Steven Van Raemdonck + klant van Top Employers België (11.30 u – 12.30 u)

Onboarding zit in de lift. Slimme bedrijven/organisaties besteden steeds meer aandacht aan de integratie van nieuwe medewerkers. Andere schenken er nog altijd te weinig aandacht aan, onderwaarderen het. Waar vroeger het HR-departement voor een onthaaldag zorgde, worden nu het team én de directie mee betrokken in het on-boardingsproces dat over meerdere maanden doorloopt. Deze aanpak heeft positieve effecten op de retention. En bij minder verloop van talentvolle medewerkers, doet iedereen zijn voordeel. Deze presentatie verstrekt exclusieve onderzoeksresultaten over onboarding in België en geeft inzicht in hoe on-boarding als proces verloopt, wat de voordelen zijn voor uw bedrijf/organisatie én uw medewerkers. En, hoe u de kwaliteit van uw on-boardingsproces kunt meten. Een gecertificeeerde Top Employer-organisatie geeft tevens inzage in zijn onboarding-beleid en concrete tips

- Lunch/ buffet (12.30 u – 13.30 u)

- Case t-groep

Door Guy Wilssens (Fantastic) + iemand van t-groep (13.30 u – 14.30 u)

t-groep wilde het eigen merk nauwer samenbrengen met Ascento en t-interim, de twee divisies en sterke merken van t-groep in ons land. Na een interne bevraging, werd een concept ontwikkeld dat DNA van t-groep uitdraagt. Via een interne en externe story telling-campagne, die focuste op talen (want het bedrijf werkt dag in dag uit met en voor talenten) en waarbij de slogan –talent versterkt talent– werd. Er werd gebruik gemaakt van de eigen jobsite, printed en online media, Facebook, Youtube, LinkedIn en billboards. In geen tijd lokte de corporate website aanzienlijk meer bezoekers met positieve gevolgen qua instroom.

- Case Lidl

Door Tom De Wachter (Insilencio) + iemand van Lidl (14.30 u – 15. 30 u)

De retailsector is niet de meest populaire sector in de arbeidsmarkt. Een fenomeen dat ook voelbaar is bij Lidl. Beslist werd om een sterk en duurzaam employer brand uit te bouwen. Een in depth inkijk in de aanpak: welke successen werden er geboekt, welke lessen zijn er geleerd zijn en hoe wenst Lidl zich in de toekomst nog verder kenbaar maken als Great Place to Work.

- Afsluitingsdrink (15.30 u – 16.15 u)

Prijs

- Dag 1 (avondactiviteit – salon – inbegrepen) : 650 euro + 21 % BTW

165 euro + BTW extra indien men wenst te overnachten. Er zijn slechts 17 kamers beschikbaar. Prioriteit wordt gegeven aan wie voor het hele bootcamp (de 2 dagen) inschrijft

- Dag 2 : 750 euro + 21 % BTW

- Dag 1 & 2 (hele bootcamp) :

- Met overnachting en ontbijt inbegrepen : 1490 euro + 21 % BTW

- Zonder overnachting : 1325 euro + 21 % BTW

Korting van 75 euro voor de houders van een Corporate PASSport.

(Klik hier om te achterhalen of uw werkgever reeds intekende op het Corporate PASSport en om uw persoonlijke PASSport/login te activeren mocht dat nog niet gebeurd zijn (en u er recht op hebt). PASSport-login vergeten ? Klik hier om het opnieuw aan te vragen.)

Incentive voor de eerste 10 inschrijvingen voor het totale programma (2 dagen): Vier GRATIS webinars over rekruteren via social media (waarde/normale kostprijs: 380 euro). Voor de eerste 10 deelnemers voor Dag 1 of Dag 2 : Boek The Employer Brand. Bringing the Best of Brand Management to People at Work. (Simon Barrow & Richard Mosley). Waarde: 43.80 euro (+ 3,27 euro voor shipping).

Praktisch

Klik hier voor het adres van de Chateau de l'Ardoisière en de routebeschrijving

Let wel

Het is mogelijk dat aan Dag 1 en Dag 2 van het bootcamp wordt deelgenomen door twee verschillende personen van eenzelfde bedrijf/organisatie : bezorg dan een mail aan seminars@HRMinfo.net met 'Bootcamp' als onderwerp en opgave van de coördinaten van persoon die deelneemt aan Dag 2 (naam & voornaam, functie, e-mail, GSM-nummer).

INSCHRIJVING

Sinds 2006 namen meer dan 1750 HR-professionals uit ruim 1000 bedrijven/organisaties deel aan een educatief event/opleiding van HRMinfo. Klik hier voor de namen van die bedrijven/organisaties. Zie www.HRMinfo.net/seminars voor de overige toekomstige opleidingen van HRMinfo.

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis