FR

 

Een nieuwe rol voor HR in de VUCA-wereld: improviseren in een gig-economie

In de voorbije decennia besteedde HR veel aandacht aan standaardisatie, industrialisatie van processen en planmatig werken. De huidige VUCA-wereld (VUCA : Volatility, Uncertainty, Complexity & Ambiguity) vraagt echter een totaal andere aanpak: ��n van individualisatie, transparantie en wendbaarheid.

Welke nieuwe rol moet HR in deze gewijzigde omstandigheden opnemen? Wat kan HR daarbij leren van marketing? Wat kan HR daarbij leren van muzikanten?

Marketing en muzikanten (net zoals andere artiesten) zijn vaak voorloper omdat ze niet alleen nieuwe trends veel sneller opmerken maar ook genoodzaakt zijn zich sneller aan te passen. Niet volgens het concept van het klassieke orkest, maar met de attitude van jazzmuzikanten of electronic music producers.

HR zal een facilitator van wendbaarheid en samenwerking binnen en buiten de organisatie moeten worden. HR en de organisatie zal - net zoals muzikanten reeds langer doen - moeten leren werken en improviseren in een gig-economie.

HR zal bovendien aan de hand van een werknemersgerichte en ervaringsgerichte benadering meer ge�ndividualiseerd moeten gaan werken. Hierbij kan HR over het muurtje bij marketing gaan kijken.