FR

 

CEO Talk

Getuigenis van een CEO van een zorgende, lerende en maatschappelijk verantwoorde onderneming; waar de HR-director tevens marketingmanager is.

De Gijbels Group is een bouwbedrijf gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw met vestigingen in Opglabbeek, Gent en Nivelles en ruim 320 medewerkers.

CEO Mathi Gijbels beschouwt niet de onderneming haar diensten maar wel haar medewerkers als ‘key’ en kritische succesfactor.

Het bedrijf omschrijft en positioneert zich daarom als ‘De Voordenkers’. Daarmee legt het de lat hoog.

Met deze baseline wil men uitdragen zowel een partner ‘die het verschil maakt’ te zijn voor klanten en architecten als een aangename werkplek waar toptalenten zich kunnen ontwikkelen (en zo voor klanten het verschil daadwerkelijk kunnen maken).

Maar de Voordenken-filosofie vertaalt zich ook in de bedrijfsprocessen. En in de manier waarop het bedrijf met zijn mensen omgaat en haar rol in de maatschappij opneemt. De Gijbels Group draagt dan ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.

Mathi Gijbels maakt deel uit van de ‘CEO Councel’, samen met Wouter Torfs (CEO schoenen Torfs), Toon Bossuyt (CEO verfgroep Boss Paints), Frans Colruyt (COO distributiegroep Colruyt), Bart Claes (CEO kledingketen JBC) en Joost Callens (CEO huizenbouwer Durabrik).

Dat is een informeel groepje van toplui uit familiale bedrijven die bekend zijn (de toplui én de bedrijven) voor hun eigenzinnige en zelfs ‘dwarse’ opvattingen over ondernemen en management, inzonder HR management. En (desondanks volgens de enen, juist daarom volgens de anderen) succesvol zijn.

Het CEO Councel werd onlangs door de HR community, op initiatief van vakblad People Square, (collegiaal) verkozen tot ‘CEO of the Year 2017’.