FR

 

Digitale@ Scale – Agile worden voor een sterkere klantenbeleving

In mei 2017 implementeerde BNP Paribas Fortis (BNPPF) haar nieuwe Target Operating Model, Digital@Scale met één doel voor ogen: de belangrijkste digitale bank geworden en voldoen aan de behoeften van haar klanten.

In een snel veranderende wereld waar technologie ons leven drastisch verandert, waar de verwachtingen van klanten hoog en terecht zijn, waar de concurrentie hevig is en waar nieuwe digitale spelers opduiken, wil BNPPF deze uitdagingen aangaan door wendbaarder te worden.

In deze context werd een ambitieus project gelanceerd binnen de IT-afdeling met de doelstelling om haar wendbaarheid en de operationele uitmuntendheid van haar diensten te versterken. Om dit te doen, werd een nieuwe Target Operating Model Agile, gebaseerd op Spotify-model, gelanceerd. Alle teams bevinden zich nu in Tribes en Squads waar zij opereren in zelf-georganiseerde modus. De Lean- en Agile-methodes worden ingezet in teamverband waar ze versterkt door de DevOps-technieken worden toegepast op IT-vraagstukken.

Teneinde de werking van dit nieuwe model en de uitvoering van deze technieken te realiseren, heeft BNPPF ook besloten om haar cultuur, mindset en leadership te laten evolueren met de bedoeling om de autonomie, samenwerking en verantwoordelijkheid te versterken; onmisbare sociale ingrediënt voor het welslagen van de wendbaarheid.

Deze bij BNPPF toegepaste methodiek is inspirerend en perfect toepasbaar voor een HR-afdeling en op kwesties van HR-management.