FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Seminar - Master classes & Workshops - Praktisch - Inschrijving

HRM Inspiration Day 2013

Thema: Re-Thinking HRM

Datum: 7/11/2013

Plaats: 1210 – Brussel/Neder-Over-Heembeek

Deze vijfde maar grondig vernieuwde editie van het jaarlijkse event van HRMinfo.net staat in het teken van de noodzakelijke transformatie van HRM en van succesvolle vernieuwende visies en praktijken op HRM-vlak.

Het nieuwe concept houdt in dat het plenaire namiddagseminar (13.15 u – 17.15 u) wordt aangevuld met meerdere facultatieve master classes (9.30 u – 12 u) en workshops (10.45 u – 12 u & 18.15 u – 19.30 u).

Plenaire namiddagseminar (13.15 u 17.15 u)

Business innovation needs HRevolution

Door Peter Vander Auwera: Innovation leader SWIFT en in die hoedanigheid mede-oprichter van Innotribe, het platform en programma voor het stimuleren en faciliteren van collaboratieve innovatie bij SWIFT. Hij is tevens verantwoordelijk het Digital Asset Grid, een van de meest belovende incubatie projecten bij SWIFT. Daarnaast is hij co-oprichter van Corporate Rebels United, een wereldwijd netwerk van individuen die daadwerkelijke veranderingen in bedrijven/organisaties beogen en daartoe een manifest opstelden. De heer Vander Auwera was een van de spreker op de TEDxNewWallStreet en TEDxBrusselsChange-events. Klik hier voor zijn presentatie in Brussel. (Taal: Nederlands/Engels)

Anders (variabel) verlonen! (Dr. Kilian Wawoe)

In de gehele economie, en in de financiële sector in het bijzonder, is er de laatste jaren veel te doen over variabele verloning. Het was, zo werd gesteld, een onbetwist instrument om de motivatie en daardoor de prestatie van medewerkers te verhogen.

Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat bepaalde vormen en mate van variabel loon, vooral bonussen, schadelijke neveneffecten kan hebben. Dr. Kilian Wawoe zijn doctoraal onderzoek bevestigde dit. Maar hij heeft ook alternatieven, voorstellen hoe men variabel kan verlonen zonder schadelijke neveneffecten. (Taal: Nederlands/Engels)

‘Sh*t applicants say’-campagne van BNP Paribas Fortis/Brandhome (Effie-case)

BNP Paribas Fortis/Brandhome dienden dit jaar de ‘Sh*t applicants say’-campagne in voor de prestigieuze Effie Award. De Effie Award is de belangrijkste en meest relevante prijs in de communicatiewereld en bekroont bewezen doeltreffendheid. Het was de enige HR-communicatiecampagne die dit jaar meedong.

Van de 20 deelnemende en stuk voor stuk sterke cases waren er, volgens de jury, 7 die nog overtuigender waren dan de rest. De Sh*t applicants say’-campagne kaapte weliswaar geen award in de wacht, maar dat neemt niet weg dat het een van de meest professionele (want bewezen doeltreffende), wellicht zelfs de meest vakkundige, campagnes is van het voorbije jaar op het vlak van HR-communicatie in het algemeen en e-recruitment in het bijzonder. (Taal: Nederlands/Frans)

How HR can take on a bigger role in driving growth: the CEO & CFO perspective (Mia Vanstraelen, HR director IBM)

In 2012 voerde de 'Economist Intelligence Unit/The Economist' een grootschalig wereldwijd onderzoek uit in opdracht van IBM (en van Oracle) bij CEO’s en financieel directeurs (CFO’s) naar hun opvattingen over en percepties van HRM. Mia Vanstraelen brengt de belangrijkste bevindingen. (Taal: Nederlands/Frans)

Gevolgd door panelgesprek (o.l.v. Jan De Visch) met als onderwerp ‘HRM zoals het is en zou moeten zijn’. Met de deelname van: Katleen Clappaert (Financieel & HR Directeur bij Start People), Jan Kriekels (CEO van radiatorfabrikant Jaga (600 werknemers, actief in 35 landen) en auteur van het boek 'Innovate or die') en Eric Pass (als directeur en lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor o.a. HRM bij Nitto Europe, een wereldwijde producent van folies en kleefbanden met 600 medewerkers in ons land, en auteur van het boek 'Van Confusion naar Fusion'). (Taal: Nederlands/Frans/Engels)

CSR for HR - why partnership is necessary

Door Elaine Cohen (keynote). Mevrouw Cohen is een wereldvermaarde specialiste inzake de bijdrage van HRM aan duurzaam ondernemen en Corporate Social Responsibility. Ze is de auteur van het boek ‘CSR for HR. A necessary partnership for advancing responsible business practices’. Ze was in Europa werkzaam voor P&G en voor Unilever in Israël waar ze gedurende acht jaar VP Human Resources was. Ze is een veelgevraagd en erg gewaardeerd spreken over HR & CSR. Klik hier voor haar presentatie op het World HRD congres 2012 in Mumbai/Indië. (Taal: Engels)

Het seminar wordt afgesloten met een networking drink (17.15 – 18 u).

MASTER CLASSES & WORKSHOPS

Bovenop het namiddagseminar worden er 4 master classes (9.30 u – 12 u) en 16 workshops (10.45 u – 12 u & 18.15 u – 19.30 u) aangeboden.

De deelname aan een master class of workshop (aan één of meerdere) is NIET gekoppeld aan (en voorwaarde voor) deelname aan het plenaire namiddagseminar. Men kan er m.a.w. afzonderlijk voor inschrijven.

Klik hier voor een overzicht van de master classes & workshops.

Prijzen

Prijs (plenair) namiddagseminar: 270 euro – excl. BTW (extra gunstige vroegboekinschrijving tot 15/8). Nadien 320 euro – excl. BTW (tussen 15/8 en 15/9) of 345 euro – excl. BTW (na 15/9).

Prijs per master class : (9.30 u – 12 u) : 210 euro – excl. BTW (= extra gunstige vroegboekinschrijving tot 15/8). Nadien 260 euro – excl. BTW (tussen 15/8 en 15/9) of 285 euro – excl. BTW (na 15/9).

Prijs per workshop: 100 euro – excl. BTW (extra gunstige vroegboekinschrijving tot 15/8). Nadien 125 euro – excl. BTW (tussen 15/8 en 15/9) of 140 euro – excl. BTW (na 15/9).

Taal seminar/presentaties

De presentaties zullen gebeuren in het Nederlands of Engels. Indien in het Nederlands worden er tevens Engelstalige of Franstalige slides voorzien. De moderator van het debat alsmede de presentator van het hele seminar zal switchen tussen Nederlands, Engels en Frans.

Praktisch

Locatie: Business Faculty.

Makkelijk bereikbaar: aan afrit 6 (Militair Hospitaal) van de Brusselse Ring, op een boogscheut van Brussel centrum. Gratis parking voor 300 wagens.

Tijdstip: 12.30 u – 18 u (facultatief Italiaans broodbuffet met dessert & vrije networking drink inbegrepen). Eigenlijke seminar: 13.15 u – 17.15 u

Master class(es) - facultatief: 9.30 u - 12 u

Workshop(s) - facultatief: 10.45 u - 12 u & 18.15 u - 19.30 u

Doelgroep:

  • HR-directors/managers
  • Verantwoordelijken aspecten van personeelsbeleid/HRM
  • CSR & (Corporate) communication managers
  • CEO’s/general managers
  • Lijnmanager betrokken bij (aspecten van) people management

Inschrijving

Hoe sneller/vroeger u zich inschrijft, hoe groter de korting. En hoe meer zekerheid u hebt om te kunnen deelnemen aan het event en vooral aan de master classes en workshops. Want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

 

Met de steun van / Avec le soutien de

Media partners

Powered by

 

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis