FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Workshop e-recruitment (hele dag)

Een initiatief van School for Recruitment en HRMinfo.net

29/5/2012 (9 u – 17.15 u)

Boardhouse (Leuven/Heverlee)

Facilitator: Wim Thielemans (managing partner van Dynamo – New Generation Training & School for Recruitment)

Wie zich voor 15/4/2012 inschrijft krijgt een gratis exemplaar van ‘The Employer Brand. Bringing the Best of Brand Management to People at Work' van Simon Barrow (specialist inzake employer branding, tevens de uitvinder van de term). Waarde: 47 euro.

Doelpubliek

- Professionals werkzaam op het vlak van HRM, rekrutering of sourcing
- Verantwoordelijken en medewerkers (arbeidsmarkt)communicatie, online communicatie en social media
- Lijnmanagers en leidinggevenden betrokken bij/verantwoordelijk voor werving & selectie

Noot: qua kennisniveau over e-recruitment zijn de deelnemers, gezien het concept van de workshop, liefst divers. Deze workshop richt zich echter niet tot heuse experts (met een grondige kennis en praktijkervaring op het vlak van online rekruteren) - het is immers geen Masterclass. Voor totale leken is de workshop evenmin ideaal, maar met een realistisch verwachtingspatroon zijn ook ‘beginners' welkom. Dat geldt trouwens eveneens voor deskundigen.

Doelstelling

De bedoeling van deze workshop is u op een interactieve manier via actieleren kennis bij te brengen over e-recruitment. U gaat niet stilzitten en luisteren maar zelf de handen uit de mouwen steken.

Na afloop heb u diepgaandere kennis van zowel de strategische als de praktische aspecten van het online rekruteren, onder meer door zelf een online recruitment-strategie uit te werken voor een denkbeeldige bedrijf (op basis van een briefing).

Inhoud en resultaat

Met betrekking tot de volgende (deel)aspecten van online rekrutering zal u uw kennis verdiepen en verbreden, praktisch hebben toegepast alsmede getoetst aan en verrijkt met die van de overige deelnemers aan de workshop :

  • Employer branding als basis van uw (online) wervingsstrategie
  • Uw eigen website, meer bepaald zijn job-gedeelte, op een succesvolle manier inzetten als hoeksteen van uw rekrutering
  • Voor en nadelen en effectiviteit van online recruitment
  • Sociale media-strategie (Facebook, Twitter, LinkedIn)
  • Sourcing: actief op zoek gaan naar geschikte kandidaten
  • Social Referral: de eigen medewerkers inschakelen in het effectief aantrekken van kandidaten
  • ‘Mobile apps’ en andere tools en kanalen voor online rekrutering.

Methodologie

In de workshop ligt de nadruk op leren uit interactie en zélf doen. Er wordt veel tijd besteed aan wisselwerking en uitwisseling van kennis en ervaring.

U wordt uitgenodigd om uw eigen deskundigheid in te brengen, aangemoedigd om uw eigen interesses te exploreren. Verschillende momenten worden geboden om u te verdiepen in die topics die voor u relevant. De workshop zal des te meer op maat van uw persoonlijke behoeften zijn als u ook bereid bent actief te participeren en uw eigen kennis in te brengen en niet verwacht dat alles u voorgekauwd en ingelepeld wordt (door een zogezegd alleswetende docent).

De groep krijgt tijd en ruimte om zelf topics te bepalen waarmee verder wordt gegaan, (uitdiepen of verbreden) waarna in subgroepen wordt gewerkt. Elke deelnemer draagt bij en heeft invloed op het eindresultaat.

Tijdens de workshop wordt onder meer gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘Open Space’-leervorm, een ervaringsgerichte werkwijze.

Aan de workshop worden maximaal 28 deelnemers toegelaten om optimale kennisoverdracht en interactie te garanderen.

Prijs

450 euro.

Inbegrepen: ontvangst met koffie, thee, fruitsap en croissants. Koffie-break in de namiddag en broodjeslunch met buffet.

De deelnemers ontvangen tevens de editie van HRM.report over ‘e-recruitment' (verschijnt eind april 2012. Waarde: 45 euro) uitgegeven door HRMinfo.net. Deze Pdf-publicatie zal inzoomen op de e-recruitment software/tools (de zogenaamde Applicant Tracking-systemen) maar tevens 2 Belgische ‘best of class' cases bevatten.

Programma

Ontvangst : 8.30 u – 8.55 u.

Start: 9 u stipt

Broodjeslunch (met buffet): 12.30 u – 13.10 u.

Namiddagprogramma : 13.15 u  – 16.30 u

Networking drink : 16.35 u – 17.15 u

Varia

Medewerkers van onder meer de volgende organisaties volgden de eerste editie* van deze workshop : Telenet, Roche, Decathlon, Emeritis, Runtime, Sodeva Consulting, Ziekenhuis Oost-Limburg en Viessmann, BNP Paribas Fortis, Touring, Armonea, Pepsico, Universal Communication, Concentra, Pidpa, ISS, Mensura, Securex, ING CarLease en Ogone.

* De gemiddelde beoordeling van de eerste editie (op 28/2/2012) voor inhoud was 7,50 /10, voor vorm 8/10. Enkele reacties: “De achtergrondinformatie/theoretische onderbouw is verhelderend. Cijfer materiaal interessant en relevant”, “Makkelijk (her)bruikbaar in presentaties”, “Leuke tips en trucs over hoe je kan rekruteren”, “Veel content op weinig tijd”, “Zeer interactief”.

Deze workshop wordt ook in het Frans aangeboden: meer info & inschrijving: www.HRMinfo.net/e-recruitmentFR

Inschrijving

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis