FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Waarom deze master class volgen ?
Inhoud - Methode - Prijs - Inschrijving

Summer course – Master class : online & social media recruitment

21/8/2014  (9 u – 17 u)

Locatie: Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe)

Docenten/animatoren:

- Stefanie Billiet (communication & recruitment manager – Selor)
- Tom Blight (e-communication officer -  Bank Degroof + freelance consultant HR-communicatie*)
- Wilfried Van Daele  (specialist HR Marketing & Employer Branding -  BBC)
- Wannes Vanhaleweyk (Online Marketing Analyst - BBC)

* Tom Blight is ook medebedenker van de Quick Audit van de jobsite en social media rekruteringinspanningen van bedrijven/organisaties en van de (afgelopen) reeks webinars over social media recruitment, beide aangeboden door HRMinfo.net (de webinars zijn nog te beluisteren want zijn een gratis incentive bij de Quick Audit).  De deelnemers aan de master class krijgen van Tom Blight feedback over hun online/social media recruitment-activiteiten aan de hand van de methodologie van de Quick Audit.

Doelpubliek

- Professionals werkzaam op het vlak van HRM, rekrutering of sourcing
- Verantwoordelijken en medewerkers (arbeidsmarkt)communicatie, online communicatie en social media
- Lijnmanagers en leidinggevenden betrokken bij/verantwoordelijk voor werving & selectie

Noot: deze opleiding richt zich tot professionals die al een basiskennis en -ervaring hebben op het vlak van online rekruteren.

Doelstelling

Deze opleiding wil u concrete kennis en ervaring bijbrengen over e-recruitment in het algemeen en social media recruitment in het bijzonder. En dit zowel op beleidsmatig/strategisch als operationeel vlak. Na afloop hebt u diepgaandere kennis van beide aspecten van online rekruteren.

We verdiepen en verbreden uw kennis met betrekking tot de volgende (deel)aspecten van online rekrutering & social media recruitment met behulp van praktische tips & tricks, concrete praktijkgevallen, cijfermateriaal e.d.:

Inhoud

Het waarom van e-recruitment & social media recruitment

Gezien de huidige marktsituatie zien de meeste bedrijven de noodzaak in van het zelf actief zoeken naar geschikte kandidaten via het web. Het vinden van kwalitatieve medewerkers, het verlagen van de wervingskost, het verhogen van de effectiviteit van de investering in tijd en middelen, het snel de geschikte kandidaten vinden, … Daar draait het om bij e-recruitment.

De eigen company careersite als kloppend hart van de employer brand experience.

De hamvraag luidt dan ook: hoe maak ik van mijn site een efficiënte tool om potentiële medewerkers aan te trekken?

HR/recruitment marketing

Inzichten en technieken uit de marketing van diensten en producten kunnen, mits een ‘vertaalslag,’ toegepast worden op het vlak van wervingscommunicatie.  Het ABC van de marketing wordt toegelicht aan de hand van een case met sterke online en social media focus. Telkens wordt uit de doeken gedaan hoe deze inzichten en technieken toegepast kunnen worden op het gebied van arbeidsmarkt- en wervingscommunicatie.

Gevonden worden

Online branding: hoe (goed) bent u als recruiter online vindbaar? In welke mate is uw organisatie online zichtbaar? Hoe kunt u uw zichtbaarheid beheren en maximaliseren?

Search Engine Marketing: Google als middel om continue instroom te creëren.

Meten is weten: hoeveel kost elk nieuw cv in de database en hoe verhouden media-investeringen zich onderling?

Social media-strategie (Facebook, Twitter, LinkedIn)

Welke kanalen schakel ik wanneer in? Hoe pak ik dit concreet aan?

Succesvol searchen

Hoe vindt u in cv-databases, zoekmachines en social media zoals LinkedIn en Facebook de juiste kandidaten? U leert op meerdere manieren informatie zoals cv’s, telefoonnummers en

e-mailadressen naar boven halen. Hierbij wordt onder meer de techniek ‘Boolean Logic’ gebruikt.

Analyse van en feedback op uw online/social media recruitment-activiteiten

Aan de hand van de methodologie van de Quick Audit

Methode

Naast de praktijkgerichte presentaties van de docenten/animatoren wordt er tevens in kleine groepen gewerkt. Waarbij het de bedoeling is elkaars activiteiten te analyseren en kennis en ervaring te delen.

We laten maximaal 35 deelnemers toe aan de master class om optimale kennisoverdracht en interactie te garanderen. U brengt uw eigen laptop of tablet mee om actief deel te kunnen nemen en in real time zaken uit te zoeken en te testen.

Na inschrijving krijgt u een vragenlijst waarbij gepolst wordt naar uw graad van kennis/activiteit in e-recruitment & social media recruitment. Dit om optimaal te kunnen beantwoorden aan uw verwachtingen en behoeften alsmede om de feedback op de online/social media recruitment-activiteiten van uw organisatie (zie hier boven) mogelijk te maken.

Prijs

600 euro (BTW niet inbegrepen).

Incentive voor wie inschrijft voor 25/6/2014: Gratis Vier webinars over rekruteren via social media (normale waarde: 300 euro). Idem voor het bedrijf dat/de organisatie die twee medewerkers inschrijft.

Inbegrepen:

- Ontvangst met koffie, fruitsap en koffiekoeken.

- Broodjeslunch (luxe uitvoering/samenstelling) tijdens de middag & netwerkingsdrink als afsluiter indien voldoende interesse.

- Koffiebreak ’s namiddags.

- Print out van de presentaties en mogelijkheid om ze nadien te downloaden.

De deelnemers ontvangen tevens:

- de editie van HRM.report over ‘e-recruitment’ uitgegeven door HRMinfo.net (waarde: 45 euro). Deze Pdf-publicatie zoomt in op de e-recruitment software/tools (de zogenaamde Applicant Tracking-systemen) en bevat tevens 3 Belgische ‘best of class’ cases.
- Employer branding management and success factors study – Survey findings (2011-2012). Waarde: 175 euro.

Programma

Ontvangst : 8.30 u – 8.55 u

Start: 9 u stipt

Lunch: 12.30 u – 13.15 u

Namiddagprogramma: 13.20 u  – 16.30 u

Netwerkingsdrink : 16.35 u – 17 u

Taal

De voertaal van de master class is het Nederlands. Uiteraard zijn Franstaligen met een voldoende actieve kennis van het Nederlands welkom.

Beoordeling vergelijkbare master classes en workshops

HRMinfo.net zette in het verleden meerdere vergelijkbare opleidingsinitiatieven op m.b.t. e-recruitment en social media recruitment (andere master classes maar tevens workshops/open spaces). Met in de meeste gevallen docenten van de master class van 21/8/2014.  De gemiddelde waarderingscore van die opleidingen bedraagt 8,5/10.

Klik hier voor quotes van enkele deelnemers.

Inschrijving

De 10 eerste inschrijvingen voor deze master class genieten van volgende incentive: zij, of iemand anders van hun bedrijf/organisatie, kunnen gratis deelnemen aan het namiddagseminar van de HRM Inspiration Day 2014 (13/11/2014) zonder lunch en zonder networkingdrink. Waarde: 270 tot 370 euro (afhankelijk van het moment waarop u inschrijft).

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis