FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Workshop (voormiddag)Seminar (namiddag)PrijsInschrijving

Master class : online & social media recruitment

Donderdag 23 juni 2016

Business Faculty (1120 Brussel/Neder-Over- Heembeek).

9.30u ‐ 17.30u + networking drink

Workshop-gedeelte (9.30u ‐ 12u) waarop afzonderlijk kan ingeschreven worden.

Seminar (13u ‐ 17.30u) waarop afzonderlijk kan ingeschreven worden.

Docenten/animatoren :

Incentive voor de eerste 10 inschrijvingen voor het totale programma (workshop + namiddagprogramma): Vier GRATIS webinars over rekruteren via social media (waarde/normale kostprijs: 380 euro)!

Doelpubliek

  • Professionals werkzaam op het vlak van HRM, rekrutering of sourcing
  • Verantwoordelijken en medewerkers (arbeidsmarkt)communicatie, online communicatie en social media
  • Lijnmanagers en leidinggevenden betrokken bij/verantwoordelijk voor werving & selectie

Zowel het workshop-gedeelte (voormiddag) als het seminar (namiddag) richten zich tot professionals die al een basiskennis en -ervaring hebben op het vlak van online rekruteren. De workshop is echter meer praktisch gericht dan het seminar dat zich eerder op de strategische/beleidsmatige aspecten richt (zonder evenwel de operationele te vergeten).

Doelstelling

De master class wil u concrete kennis en ervaring bijbrengen over e-recruitment in het algemeen en social media recruitment in het bijzonder. En dit zowel op beleidsmatig/strategisch als operationeel vlak. Na afloop hebt u diepgaandere kennis van beide aspecten van online rekruteren. Tevens kreeg u een round up van de relevante huidige en (vermoedelijke) toekomstige ontwikkelingen op dat vlak en maakte u kennis met een aantal innovatieve en succesvolle digitale rekruteringscampagnes.

We verdiepen en verbreden uw kennis met betrekking tot de belangrijkste (deel)aspecten van online & social media recruitment met behulp van praktische tips & tricks, concrete praktijkgevallen en cijfermateriaal.

PROGRAMMA

Workshop (9.30 u - 12 u)*

Door Anke van Oosterhout (trainer - C Moore)

Taal: Nederlands & Engels

Een moderne recruiter in de wereld van social media is een marketeer, een salespersoon, een data nerd, een researcher en een technische geek. Dat is een groot verschil met wat de recruiter ooit was; matchmaker!

Hoe combineer en optimaliseer je deze 6 rollen? En hoe gebruik je de kracht van Social Media om dit in het voordeel te laten spelen van je employer branding en je retentiebeleid.

Want hoeveel transparanter kan het nog worden in een tijd waarin zowel de positieve verhalen als de klachten over HR zonder probleem een podium vinden.

In deze interactieve workshop wordt geleerd hoe men employer branding, personal branding, company branding en social selling zo kan blenden dat het grootste stuk van aanwerving uit de social media kanalen zullen voortvloeien.

Niet zelden vervalt men na een training weer terug in oude gewoontes. Dat wordt in dit geval vermeden door het creëren van de juiste mindset en door de tools aan te reiken die de ROI (return on investment) meten.

Klik hier voor een blogpost waarin Anke van Oosterhout haar visie over de recruiter in het digitale tijdperk' verder uitwerkt

* Het is mogelijk om enkel voor het workshop-gedeelte in te schrijven, zonder aan het namiddagprogramma deel te nemen. En vice versa is ook mogelijk: enkel aan het namiddagprogramma deelnemen en niet aan de workshop. Let wet: het aantal deelnemers aan de workshop en het namiddagseminar is beperkt tot 40.

Namiddagseminar (13 u - 17.30 u) *

Cases

Presentaties deels in het Nederlands en deels in het Frans of Engels.

- Esko (i.s.m. BBC)

Communicatiebureau BBC ontwikkelde voor Esko een LinkedIn-campagne voor het rekruteren van moeilijkere profielen, na eerder een workshop te hebben verzorgd en een LinkedIn-strategie te hebben opgesteld. Er werden tevens Career Pages gebouwd op LinkedIn, getarged op doelgroep. De campagne werd continue gemonitord via een online dashbord.

- Selor

Selor, het 'rekruteringsbureau' van de federale overheid, ontvangst steeds meer sollicitaties via facebook: een stijging van 135 % in 2015 in vergelijking met het jaar voordien. Meer bepaald: 4.500 sollicitaties voor jobaanbiedingen die op facebook werden gepost, een gemiddeld zo'n 12 per dag. Selor vulde in 2015 3.257 vacatures in en behandelde dat jaar 87.792 sollicitaties (de meeste jobs op masterniveau).

- Group Willemen (i.s.m. The Yondr)

Willemen Groep, met ruim 2.200 medewerkers de grootste familiale bouwgroep in België, zette als eerste bedrijf in België Virtual Reality (VR) in om nieuwe medewerkers aan te trekken. Men heeft daarvoor een eigen 360°-video en VR-bril laten ontwikkelen die meegenomen werd naar de verschillende jobbeurzen. Op de nieuwe jobsite kunnen geïnteresseerden gratis een VR-cardboard aanvragen en thuis deze nieuwe technologie zelf ontdekken en uitproberen. Deze 360°-video is nog maar een begin, VR en ook augmented reality zullen in de toekomst een nog grotere rol spelen in het rekruteringsbeleid van de onderneming. Vorig jaar werden 142 nieuwe mensen aangeworven, dit jaar al meer dan 133. De groep werft dus elke week vier nieuwe medewerkers aan.

The Science of Talent Attraction: Understanding what makes people click

(By Matt Burney, employer insights strategist Indeed)

Presentation in English

This presentation will share a wealth of data and provide a fly-on-the-wall perspective of how candidates find jobs, why they click them, and what influences their decision to apply. He will unravel the complex relationship between the people looking for jobs and the companies who'd like to hire them. Matt Burney will share practical insights and tips to improve online recruitment strategies.

Wat recruiters kunnen leren van e-commerce

(By Ricardo Risamasu, founding partner Talmark)

Presentatie in het Nederlands en Engels.

Wat hebben succesvolle HR-afdelingen en corporate recruiters gemeen? Ze kijken anders naar recruitment. Talent wordt op een andere manier benaderd. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we je mee in het zeven-stappenmodel van de 'Talmark talent journey' en wordt aangetoond dat de successen uit e-commerce perfect toe te passen zijn in recruitment.

*Het is mogelijk om enkel voor namiddagseminar in te schrijven, zonder aan het de workshop in de voormiddag deel te nemen. En vice versa is ook mogelijk: enkel aan de workshop deelnemen en niet aan het namiddagseminar. Let wet: het aantal deelnemers aan de workshop en het namiddagseminar is beperkt tot 40.

Prijs

Workshop (voormiddag) : 325 euro + 21 % BTW

Seminar (namiddag) : 550 euro + 21 % BTW

Beide (hele dag): 750 euro + 21 % BTW

Korting van 75 euro voor de houders van een Corporate PASSport.

(Klik hier om te achterhalen of uw werkgever reeds intekende op het Corporate PASSport en om uw persoonlijke PASSport/login te activeren mocht dat nog niet gebeurd zijn (en u er recht op hebt). PASSport-login vergeten ? Klik hier om het opnieuw aan te vragen.)

Incentive voor de eerste 10 inschrijvingen voor het totale programma (workshop + namiddagprogramma):Vier GRATIS webinars over rekruteren via social media (waarde/normale kostprijs: 380 euro)!

Inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie, fruitsap en koffiekoeken.
  • Broodjeslunch (luxe uitvoering/samenstelling) tijdens de middag.
  • Koffiebreaks (voor- en namiddag).
  • Netwerkingsdrink als afsluiter indien voldoende interesse.
  • De powerpoint-presentaties

Praktisch

Klik hier voor het adres van de Business Faculty en de routebeschrijving

INSCHRIJVING

Sinds 2006 namen meer dan 1750 HR-professionals uit ruim 1000 bedrijven/organisaties deel aan een educatief event/opleiding van HRMinfo. Klik hier voor de namen van die bedrijven/organisaties. Zie www.HRMinfo.net/seminars voor de overige toekomstige opleidingen van HRMinfo.

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis