FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Doelgroep - Prijs - Praktisch - Inschrijving

Seminar

HR Marketing/PR werkt!

Datum 16/9/2014 (13.30  u – 17.15 u)

Plaats: Brussel

Programma

  • Doe (meer) social media in uw ‘motor’

Door Sofie Verhalle (managing partner, Talking Heads)

Talking Heads, een 360° social media agency, helpt merken en bedrijven/organisaties met het opbouwen van een duurzame en geïntegreerde aanwezigheid op sociale media. Dat doet of deed het voor onder meer voor HR-dienstverlerners en b2B-spelers als Kluwer en SD Worx.

Vanuit haar brede ervaring  (en tomeloze passie) zal de managing director van Talking Heads aantonen en illustreren waarom en hoe HR-professionals en HR-consultants én wie werkzaam is op marketing- en communicatievlak voor een HR-dienstverlener/consultant voordeel kan halen uit een uitgekiende social media strategie. En dit op zowel intern als extern vlak. Social media, indien verstandig en strategisch ingezet, kunnen immers zowel nuttig zijn voor de benadering van eigen medewerkers als voor het communiceren met externe doelgroepen. Informatieverstrekking, kennisuitwisseling, reputatieopbouw of et creëren/verbeteren van engagement: voor al deze in- of externe communicatiedoelstellingen kunnen social media worden ingezet.

  • Hoe word ik een opinion maker ? En (hoe) vaart mijn bedrijf/organisatie daar goed bij?

Door Jan Denys (director corporate communications & public affairs, Randstad Belgium)

Jan Denys, de alom gekende woordvoerder van Randstad Belgium (maar tevens director corporate communications & public affairs van het bedrijf), is, door een pientere op inhoudelijke expertise gebaseerde aanpak, zowaar een Bekende Vlaming geworden. Maar ook een gezaghebbend en door journalisten gewaardeerd aanspreekpunt voor materies in verband met uitzendwerk, arbeidsmarktbeleid en andere HR-items. Hoe deed en doet deze opinion maker annex communicatiestrateeg dat ?

Deze atypische woordvoerder en tevens verwoed twitteraar (en schrijver van zowel opiniestukken en blogposts als boeken*) zal u zijn ‘keukengeheimen’ onthullen, tips en trics delen en waarschuwen voor de valkuilen. In zijn unieke/exclusieve presentatie zal hij ook de knelpunten en de soms moeilijke evenwichtsoefening die inherent zijn aan zijn aanpak niet uit de weg gaan. En tevens aandacht schenken de vraag wat dit alles zijn bedrijf/werkgever oplevert en wat er de risico's van zijn.

* Jan Denys is auteur van Uw werk, uw merk en Free to work. Voor een open en moderne arbeidsmark.

Klik hier voor een passage uit het boek Hoe word ik een opiniemaker waarin naast Jan Denys ook andere bekende opinion makers zoals o.m. Etienne Vermeersch, Carl Devos, Paul De Grauwe en Guillaume Van der Stighelen vertellen wat hen drijft en hoe ze te werk gaan.

  •  HR Marketing bij Belgacom

Door Laurens Van Dessel (consultant in employer marketing, Insilencio)

Belgacom is in België een van de voorlopers en trouwste aanhangers van het concept ‘HR marketing’. D.w.z : door gebruik te maken van marketingtechnieken, tools en mindset door HR-professionals bijdragen tot het creëren van niet enkel een sterke/aantrekkelijke employers brand maar tevens van een klantgerichte, transparante en doelgerichte organisatie met betrokken en gemotiveerde medewerkers. Zowel de interne als externe HR-communicatie van het bedrijf is opgezet en vormgegeven vanuit die visie.

  • De integrale en geïntegreerde communicatie-aanpak van AG Insurance

Door Rapahël Copis (communication & human resources director, AG Insurance)

Rapahël Copis is een van de zeldzame HR-directors in dit land bevoegd voor niet enkel de HR-communicatie maar de totale interne en externe corporate-communicatie (met inbegrip van de investor relations).  AG Insurance hangt dan ook de filosofie aan dat om doeltreffend te zijn, alle communicatie-inspanningen op elkaar dienen afgestemd te zijn. Effectieve én efficiënte communicatie is integraal en geïntegreerd. En heeft aandacht voor de optimale samenhang tussen de product en corporate-communicatie. Bovendien is HR Marketing bij AG Insurance geen ijdel woord.  Zowel de employers branding als de rekruteringscommunicatie maar ook de interne communicatie, bijvoorbeeld inzake compensation & benefits of met betrekking tot thuiswerken, vertrekt vanuit de opvatting dat enkel gerichte boodschappen die aansluiten bij de noden en communicatiegewoontes van de doelgroep slagkrachtig zijn.  Een inkijk in de ‘communicatiekeuken’ en zelfs in het dito ‘receptenboekje’ van een sterk merk, ook op de arbeidsmarkt.

HOST: Kristien Vermoesen (FINN)

Doelgroep

  • HR-managers/medewerkers
  • Managers/medewerkers interne en externe (HR) communicatie
  • Managers/medewerkers marketing
  • Managers/medewerkers corporate communication & PA/PR

Prijs

225 euro –excl. BTW.

Incentive voor snelle inschrijvers: De 15 eerste inschrijvers krijgen een gratis exemplaar van het boek The Employer Brand. Bringing the Best of Brand Management to People at Work. Waarde: 47 euro. Het boek wordt niet opgestuurd, maar zal klaar liggen aan de check in van het seminar.

Praktisch

Tijdstip: 12.15  u – 17.15 u (facultatief Italiaans broodbuffet met dessert & vrije networking drink inbegrepen). Eigenlijke seminar: 13.15 u – 16.45 u

Behalve een, zullen alle presentaties in het Nederlands worden verzorgd. Er is geen simultaanvertaling voorzien. Les francophones qui ont une connaissance passive suffisante du néerlandais sont bien entendu les bienvenus.

Inschrijving

Sponsors/Partners

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis