FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Seminar - Master class - Workshop - Prijzen - Praktisch - Inschrijving

wellness@work. Preventief en curatief stress en burn-out management

Seminar – Master class – Workshop

Inschrijving voor de afzonderlijke onderdelen (master class, seminar en/of workshop) is mogelijk. Combinaties zijn dat eveneens.

Datum: 29/4/2014

Locatie: Sint-Niklaas

Klik hier voor de namen van de ingeschreven bedrijven/organisaties

Master class (9.30 u – 12 u)

Verzorgd door ISW Limits & bpost

- An Van Beek (Nationaal preventieadviseur psychosociale aspecten, bpost)

- Yasmin Handaja (hoofd onderzoek & assessment, ISW Limits)

Seminar (13.15 u – 17.15 u)            Host: Elke Geraerts

Met:

- Saskia Van Uffelen (CEO Ericsson Belux, voorheen van Bull Belux en o.m. vice president Central & Eastern Europe van Arinso)

Saskia Van Uffelen bond, in september vorig jaar, middels een ophefmakend opiniestuk in de krant De Tijd, de kat de bel aan : ‘hebben we de grenzen bereik’ (inzake werkdruk) luidde het. Zij zal de aftrap geven van het seminar met een presentatie die zowel toelicht hoe haar bedrijf stress en burn out aanpakken (voorkomend en remediërend) als hoe CEO’s en het management team kunnen bijdragen tot beter welzijn en betrokkenheid van de medewerkers. In 2010 werd mevrouw Van Uffelen verkozen tot ‘ICT Woman of the Year” door het ICT-vakblad Datanews en in 2012 werd ze door de EU-commissie aangesteld tot ‘Digital Champion’ voor België.

Zij zal, middels een videoboodschap, getuigen over haar visie over stress- en burn-out management en de rol van CEO's hier in.

- Bart De Waele (CEO van Wijs)

Het digital agency Wijs (meer dan 50 medewerkers) is een KMO met een specifieke en vernieuwende kijk op en aanpak van welzijn op het werk. Recentelijk was die kijk en aanpak onderwerp van een reportage in Ter Zake (Canvas). Het HR-beleid van deze eigenzinnige Gentse onderneming was ook al onderwerp van een presentatie op het congres van HR Magazine.

- Karel Van Damme (arts en adviseur inzake welzijn op het werk van minister van Werk Monica De Coninck).

Karel Van Damme zal het vooral hebben over de inhoud en gevolgen van de nieuwe KB’s (ter stemming) op het vlak van psychosociale risico’s. Die integreren burn-out preventie met de aanpak van de psychosociale risico's zoals pesten op het werk, geweld en ongewenste seksuele intimiteiten. Hij zal die nieuwe wetgevende initiatieven kaderen binnen de algemene beleidsvisie van de federale overheid inzake welzijn op het werk.

- Paul Windey (voorzitter Nationale Arbeidsraad - NAR)

Paul Winday, die sinds 1998 als voorzitter van de NAR in België  een sleutelfiguur  is voor alles wat sociale en arbeidsgerelateerde onderwerpen betreft (waaronder het sociaal overleg en cao’s), zal vanuit zijn unieke positie terugblikken op 18 jaar wetgeving en acties in de bedrijven op het vlak van ‘welzijn op het werk’ (met focus op stress en burn-out detectie, preventie en curatie). Daarbij zullen knelpunten worden aangesneden en  verbetersuggesties geformuleerd . Alsmede ‘best practices’ van sectoren (o.a. de verzekeringsbranche) belicht.

- Hans De Witte  (hoogleraar arbeidspsychologie Universiteit Leuven en dé academische/wetenschappelijke specialist in dit land m.b.t. stress en burn-out op de werkplek/bij medewerkers)

Hans De Witte zal het kaft van het koren scheiden tussen valide, wetenschappelijk/empirisch onderbouwde, visies en theorieën over stress en burn-out en over hoe deze verschijnselen tegen te gaan (en te genezen) en pseudo wetenschappelijke prietpraat terzake.

- Case study Employee Assistance Program (EAP) bij Eternit (Bart Pinxten, HR director)

Eternit (Kapelle-op-den-Bos, 650 medewerkers) heeft sinds 2007 een EAP lopen. U krijgt een inkijk met evaluatie op basis van statistieken en benchmark.

- Overzicht van verzekeringsproducten m.b.t. stress en burn-out (door ADD – Insurance architects)

Rudy Peeters en Marijke Van Roijen (consultants/specialisten Employee benefits bij ADD) geven een objectief en vendor free-overzicht van de verschillende verzekeringsproducten (waaronder groepsverzekeringen) waar bedrijven en werknemers kunnen gebruik van maken om kosten als gevolg van stress en bur-out te verminderen/vergoeden.

Het seminar wordt afgesloten met een networking drink (17.15 – 17.45 u).

Workshop (17.30 u – 18.45 u)

Mindfulness als HR-instrument (bij stress en burn-out management)

Het Mind/Body Instituut van de Harvard Universiteit toonde aan dat mindfulness-oefeningen in bedrijven leiden tot een betere intuïtie, sterkere concentratie en een gevoelige daling van het stressniveau. 

De workshop wordt verzorgd door Björn Prins ( Itam - Institute for Training of Attention and Mindfulness).

Björn Prins is klinisch psycholoog. Hij volgde talrijke trainingen, workshops of opleidingen op het vlak van mindfulness en meditatie (o.a. bij  Edel Maex, Frits Koster, Jotika Hermsen, Christina Feldman). Hij is doctoraal onderzoek aan de universiteit Gent en gastdocent  aan de hogeschool Utrecht. In 2010 publiceerde hij de boeken ‘Mindful@Work’ (Lannoo) en samen met Mercedes Wolters ‘Mindful Eating’ (Witsand).

Deze workshop heeft als doel de deelnemers een (objectief/vendor free) overzicht te geven van de mogelijkheden (en beperkingen) van mindfulness als onderdeel van het beleid inzake stress en burn-out.

Prijzen

Prijs seminar: 325 euro – excl. BTW. Speciale korting (mits gebruik van promo code) : 50 euro (excl. BTW)

Prijs master class : 275 euro – excl. BTW. Speciale korting (mits gebruik van promo code) : 50 euro (excl. BTW)

Prijs workshop: 175 euro – excl. BTW. Speciale korting (mits gebruik van promo code) : 50 euro (excl. BTW)

Inschrijving voor de afzonderlijke onderdelen (master class, seminar en/of workshop) is mogelijk. Combinaties zijn dat eveneens.

Praktisch

Locatie: Serwir, Sint-Niklaas

Centraal gelegen (tussen Brussel, Antwerpen en Gent).

Makkelijk bereikbaar. Dicht bij op- en afrit autosnelweg. Gratis parking voor 150 wagens en makkelijk parkeren in de buurt (indien parking volzet is).

Adres/Routeplan

Tijdstip

- Seminar: 12.15 u – 17.45 u (facultatief Italiaans broodbuffet met dessert & vrije networking drink inbegrepen). Eigenlijke seminar: 13.15 u – 17.15 u

- Master class: 9.30 u - 12 u

- Workshop : 17.30 u – 18.45 u

Doelgroepen

  • directors/managers & consultants het gebied van (human resources) management & Employee benefits
  • Preventie-adviseurs/bedrijfsartsen
  • Controlegeneesheren
  • Adviseurs (intern/extern) EHS-management (Milieu, Gezondheid, Veiligheid)
  • Consultants/dienstverleners ‘welzijn op het werk’
  • CSR & (Corporate) communication managers
  • CEO’s/general managers
  • Lijnmanager betrokken bij (aspecten van) beleid ‘welzijn op het werk’

Taal

Alle presentaties zullen in het Nederlands worden verzorgd. Er is geen simultaanvertaling voorzien. Les francophones qui ont une connaissance passive suffisante du néerlandais sont bien entendu les bienvenus.

Inschrijving

Er is een belangrijke reden om zo snel mogelijk in te schrijven: de zekerheid om daadwerkelijk te kunnen deelnemen aan het event en vooral aan de master class en workshop. Want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis